Fiataloktól, fiataloknak!

10 év börtönbüntetésre ítélték a 31 éves kanadai rappert

10 év börtönbüntetésre ítélték a 31 éves kanadai rappert, Tory Lanezneket, aki 2020-ban ötször rálőtt a háromszoros Grammy-díjas szintén rapper Megan Thee Stallionra. A női rapper azt nyilatkozta, hogy lövések után már sosem lesz a régi.

A kanadai férfi, polgári nevén Dystar Peterson, akit Tory Lanezként ismert meg a világ, 2020-ban egy Hollywood Hills-i partiban lőtt többször a másik rapperre. A nő szerint azon dühödött fel annyira támadója, hogy leszólta a zenei tehetségét.

Kép forrása: billboard.com

A férfi összesen 5 lövést adott, le miközben azt kiabálta: „Táncolj!” Végül az egyik lövést eltalálta Grammy-díjas zenész lábfejét.

A férfira először 13 év börtönt kértek, azonban ügyvédjei börtön helyett bentlakásos elvonót javasoltak, hogy kezelni tudják Lanez alkoholizmusát. Lanezt 2022 decembere óta a megyei börtönben tartották fogva. Azonban a keddi bírósági döntés szerint most 10 év börtönbüntetés vár rá.

Két nappal ezelőtt Megan a bíróságon olvasta fel az egyik vallomását, amelyben arról beszélt, hogy amióta meglőtték, egyetlen békés napja sem volt. Kiemelte:

Lassan, de biztosan meggyógyulok, és visszatérek, de már soha nem leszek a régi.

A kedden kihirdetett ítélet kapcsán George Gascón körzeti ügyész elismerését fejezte ki Megan Thee Stallionnak, amiért végigcsinálta a tárgyalást, úgy fogalmazott:

Az elmúlt három évben Peterson olyan magatartást tanúsított, aminek célja az volt, hogy megfélemlítse és elhallgattassa a sértettet.”

Lanez ügyvédje, Jose Baez is felszólalt az ítélet kihirdetése után, ő sokkallta a 10 évet, amit a bíróság kiszabott ügyfelére:

„Láttam már járművel elkövetett emberölést és más, halállal végződő eseteket, ahol a vádlott mégis kevesebb mint 10 évet kapott” – idézi a Guardian.

Nyitókép: nbcnews.com

Total
0
Shares
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük